Inicio > Comercio Electrónico > Comerç electrònic, una via per a lluitar contra la crisi

Comerç electrònic, una via per a lluitar contra la crisi

En plena tempesta, el comerç electrònic a Espanya va créixer al tercer trimestre del 2011 un 27,4% respecte al mateix període del 2010. Es va tractar del desè trimestre consecutiu de progressió d’aquesta via de negoci, que va assolir un nou màxim històric: 2.422 milions d’euros de facturació. Significatiu, perquè es duplica la xifra dels 1.200 milions que es facturaven al 2008, abans de la davallada econòmica. Les dades, publicades fa uns dies per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT),també indiquen que les transaccions en el mateix període van arribar a 32,6 milions, un 34,7% més que l’any anterior.

Es tracta d’unes magnituds que comencen a ser impactants, però una altra marca una tendència potser encara més rellevant. La creixent utilització d’Internet com a canal comercial habitual ha permès què, per primera vegada, els ingressos generats per les compres de residents a Espanya a botigues espanyoles (1.053 milions) superi la de les fetes a botigues estrangeres (1.019,9 milions). En altres paraules, no només els consumidors s’estan bolcant des de fa temps en el comerç electrònic, sinó que també les empreses d’aquí comencen a estar a l’alçada de l’oportunitat.

Quins sectors van més avançats?

Segons la CMT, el sector turístic va continuar liderant la facturació, copant un 36,6% del total. Més pormenoritzadament, les agències de viatges i el transport aeri ostenten la primera i segona posició, mentre que la tercera és per al màrqueting directe.

Ara bé, per número de transaccions, el negoci capdavanter és el dels electrodomèstics, ràdio, televisió i so, un sector en què el consumidor també s’ha habituat a Internet com a establiment de referència per a mirar, comparar i comprar.

Categorías:Comercio Electrónico
  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: