Inicio > General - Empresa > Alinea Online – Ara no és el moment – CAT

Alinea Online – Ara no és el moment – CAT

L’actual situació econòmica que estem vivint ha obligat a moltes empreses a tenir que prendre decisions majoritàriament a nivell de retallada per assegurar la seva supervivència dins de mercats en recessió i fins i tot deflació. Aquesta difícil situació, tant per la seva duresa com per la seva durada, condiciona la presa de decisions de noves inversions a les companyies, dilatant i demorant els projectes de millora en aquestes. És freqüent escoltar en les companyies: “ara no és el moment”, o “esperarem a un altre moment a veure si millora la situació”, tot això per justificar la seva manca de presa de decisió.

A  Alinea Online voldríem fer algunes reflexions sobre aquest tema:

1 – Entenem que les situacions de crisi també creen oportunitats de negoci.

En economia, un dels principis són els cercles periòdics, hi ha doncs, tant de cercles de creixement, com de recessió, és a dir, tot el que puja, ha de baixar i viceversa. El difícil és determinar en quin punt i per tant, en quin moment succeeix el punt d’inflexió.

Un altre aspecte és la naturalesa del balanç econòmic , és a dir, que perquè algú vengui, algú ha de comprar, per invertir i crear patrimoni cal aportar liquiditat o endeutar; aquesta senzilla fórmula, vista des d’un punt de vista macroeconòmic, descriu una situació de creixement econòmic, com la que molts estan guanyant i en conseqüència alguns o pocs estan perdent. Per contra una situació de crisi o recessió és al revés, Molts estan perdent,  però també alguns, i aquí ens basem, estan guanyant.

Això significa que la capacitat d’adaptació a una situació de recessió econòmica, pot significar l a possibilitat d’obtenir noves oportunitats de negoci, que sí que hi ha en períodes de recessió.

2 – D’altra banda, ens trobem davant de l’actitud o dubte de l’empresari o directiu, de com cal afrontar aquest tipus de situacions de recessió o crisi.?

Ens remetem per a això a una frase d’un escriptor i intel·lectual anglès William George Ward en el qual descriu d’una forma molt senzilla però alhora molt precisa, les diferents actituds que pot tenir una persona davant les adversitats.
Per això el ambientals en un patró de vaixell en plena tempesta marina:
 I diu “El pessimista es queixa del vent i de les males condicions, el optimista confia i espera que canviïn i el realista ajusta les veles”
 
En Alinea Online volem lluitar contra la paràlisi en la presa de decisions empresarials, entenent que precisament les petites i mitjanes empreses, en moments com els actuals, han d’aprofitar els seus punts forts versus les grans companyies, que no són altres que la seva major capacitat d’adaptació i així beneficiar-se a curt termini i obtindre una clara posició d’avantatge quan les condicions hagin millorat.

Categorías:General - Empresa
  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: